Btw-aangifte corrigeren

Btw-aangifte corrigeren

Oeps, na een tijdje komt u erachter dat u een fout heeft gemaakt in de btw-aangifte. Kleine fouten corrigeert u makkelijk bij de volgende btw-aangifte. Bij grotere bedragen heeft u het formulier Suppletie omzetbelasting nodig. Uw btw-aangifte corrigeren kan dus op twee manieren.

Suppletie omzetbelasting

Is het verschil tussen uw btw-aangifte en het werkelijke bedrag meer dan € 1000 dan moet u de btw-aangifte corrigeren met het formulier Suppletie omzetbelasting, ook wel het suppletieformulier genoemd. Dit kan tot 5 jaar terug.

Een aangifte corrigeren over een bepaald tijdvak?

Geef op het suppletieformulier het tijdvak aan en vermeld de gecorrigeerde gegevens voor dat tijdvak.

Een aangifte corrigeren over een heel boekjaar?

Komt u er aan het einde van het boekjaar achter dat u meerdere foutieve btw-aangiftes heeft ingediend? Vul dan op het suppletieformulier de gecorrigeerde gegevens in voor het hele jaar.

Saldo verrekenen volgende btw-aangifte

Is het verschil tussen uw btw-aangifte en het werkelijke bedrag minder dan € 1000 dan mag u dat gewoon bij de volgende btw-aangifte corrigeren. Heeft u te veel of te weinig btw berekend over een factuur die u ontvangen heeft, dan verrekent u dit bij rubriek 5b voorbelasting. Wanneer u te veel of te weinig btw heeft berekend over een factuur die u verstuurd heeft, dan verrekent u dat in rubriek 1a, 1b.