Veelgestelde vragen

Waarom heb ik zelf geen eHerkenning of DigiD nodig?

U maakt gebruik van het overheidscertificaat van Fiscaal-online.nl. Daarom hoeft u zelf geen eHerkenning aan te schaffen om in te kunnen loggen bij de Belastingdienst. U hoeft ook niet met DigiD in te loggen. Het overheidscertificaat is de digitale ondertekening bij het versturen van gegevens naar de Belastingdienst.

Wanneer kan ik mijn btw-aangifte over 2023 versturen?

Op 1 februari 2023 kunt u uw btw-aangifte versturen over 2023. U kunt de btw-aangifte alvast klaarzetten. Vul de aangifte volledig in en maak vervolgens een account aan. Uw aangifte word dan opgeslagen in uw overzicht en staat klaar om op 1 februari 2023 verstuurd te worden.

Wilt u de aangifte nog niet klaarzetten? Laat dan hier uw e-mailadres achter.

Heb ik altijd inzicht in mijn aangiftes en gegevens?

Ja! Verstuurde aangiftes kunt u altijd inzien.

Hoe kan ik mijn aangiftes terug zien?

Allereerst kiest u de periode waarover u aangifte wilt doen. Vervolgens vult u de btw-aangifte volledig in middels de vragen die in het formulier worden gesteld. Als u de btw-aangifte volledig heeft ingevuld, kunt u deze afronden en betalen via iDEAL. Na betaling, wordt uw btw-aangifte naar de Belastingdienst verstuurd. U krijgt dan de mogelijkheid om een account aan te maken. Na het aanmaken van uw account kunt u de volgende keer gemakkelijk uw verstuurde aangiftes terug in zien.

Hoe weet ik dat mijn aangifte juist is verstuurd?

Als u de btw-aangifte heeft ingevuld en de betaling middels iDEAL heeft afgerond, ontvangt u de factuur in uw mail van de betaling. De aangifte is dan juist verstuurd naar de Belastingdienst. De btw-aangifte wordt vervolgens gecontroleerd en ontvangt een status afgekeurd of goedgekeurd. U ontvangt een mail met de status van de btw-aangifte. Tevens kunt u de status van de aangifte terug zien in uw account.

Zijn mijn gegevens veilig?

Ja. Wij werken met gecertificeerde externe datacenters, zodat uw gegevens goed beveiligd zijn. Btw-aangifte.nl is onderdeel van SkillSource (o.a. e-Boekhouden.nl en Fiscaal-online.nl). De gegevens worden op dezelfde beveiligde servers opgeslagen.

Contact

Btw-aangifte.nl
Kanaaldijk 2
5735SL Aarle-Rixtel
info@btw-aangifte.nl

KVK: 51432846